Press

Nerikes Allehanda 2015-09-23 JAZZ. Trumpetaren i Bohuslän Big Band, Samuel Olsson, och vokalisten Pernilla Andersson möttes under en jamsession i Göteborg för åtta år sedan. Nu har de två barn och en sextett tillsammans. Sextetten är en familjehistoria på fler än ett sätt, då Samuels bröder, William och Edward, är med på sax och trummor. På debutplattan serveras välkända standards ur The Great american songbook. Arrangemangen känns fräscha och genomarbetade. Pernilla har bluesig tonträff och tajming med sin lite hesa röst. Solistiskt imponerar Samuel med sköna bebop-solon, speciellt i sin egen komposition ”The too late bucket”, där han låter som en kopia av Clark Terry."

 

 

Värmlands Folkblad ****2015-10-19

"Briljant iscensättning.

Happy jazz brukar spreta och spelas av äldre herrar. Här är det en ung sextett där tre bröder Olsson från Sunne – William, tenorsax, Edward, trummor, Samuel, trumpet – ingår i sättningen och där den sistnämnde, med tunga meriter från bland annat Bohuslän Big Band, också skrivit alla arrangemang.

Repertoaren är känd, men får ny vitalitet av den briljanta iscensättningen och ett småkärvt inspelningssound med klubbkänsla. Samuel och William har en läcker ton, men det viktigaste av allt är ju att personen längst fram, Pernilla Andersson, är en lysande sångerska."

 

 

Borås Tidning ****2015-09-30

"Trumpetaren Samuel Olsson leder här en sextett tillsammans med sin sjungande fru Pernilla Andersson. Hennas vokal dominerar, men Samuel som gjort samtligaarrangemang, har också ett solonummer.Skivan innehåller även flera goda solon av William Olsson, tenorsax, David Törnebäck, piano och ett bra komp med Adam Lindblom och Edward Olsson, trummor. En angenäm bekantskap."